Doğum

HASTANE ÇANTASINA NE KOYALIM

HASTANE ÇANTASINA NE KOYALIM

Heyecan dorukta ailenin minik bireyi yakında evinizde olacak. Onun için ihtiyaçlarına yönelik gönlünüzce o kadar keyifli alışverişler yapıldı ki…

Şimdi sıra o büyük gün için hazırlık yapmaya  geldi.

Öncelik doğum günü için bir ihtiyaç listesi. Ardından da daha sonraki günlerde kullanılacak malzemelerin temin edilmesidir.

Doğum Çantası annenin, bebeğin, ve doğumda kim destek olacaksa onun ihtiyaçlarına göre hazırlanmalıdır. Kapsamlı bir ihtiyaç çantası hazırlansa da, hiç telaş etmeyin hep bir şeyler eksik kalabilir.

İhtiyaç listesi hazırlarken giyimden beslenmeye, kişisel bakımdan hijyen ihtiyaçlarına kadar uzun bir liste çıkar karşımıza. Ne var ki en keyifli tatil hazırlığından çok daha eğlenceli bir valiz hazırlığıdır diye düşünüyorum.

Doğum çantası hazırlamadan önce anne adayları öncelikle tüm ihtiyaçlarını belirlemelidir. Bu oluşturdukları listeleri de aceleye getirmeden zamana yayarak yavaş yavaş keyfini çıkara çıkara hazırlamalıdır. Hem maddi olarak aile bütçesi zora gelmez, hem de her ürünün heyecanı ayrı yaşanır.

Doğum çantası dediğimiz şey öyle küçük bir çanta olmaz. O kadar çok şey götürüyoruz ki, kesinlikle bir valiz alalım. Artık küçük, orta, büyük ona siz karar verin. Ama valizin bölümleri bol olsun. Malum eşyamız çok olacak.

Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalıdır?

Genellikle cinsiyet öğrenildikten sonra doğum çantası hazırlıkları başlar. Anneler alışverişlerde kendilerini tutamazlar. Anne adayı çok ağırlaşmadan, çarşı pazarı rahatça gezebilecekken tadına doya doya almak istediklerini alsınlar.

Belki de internetten yapılacak alışverişler daha fazla seçenek sunabilir.

Yine de erken bir doğum yada yüksek riskli bir gebelik açısından 32. Haftaya kadar temel malzemelerin hazır olması iyi olacaktır. Ortalama bir doğum 38- 40 hafta arasında olsa da doğum çantasını erken hazırlamak anne ve baba adayının beklenilmeyen bir süreçte gerçekleşecek doğumunda endişe ve paniğe sokmaz.

Bu içeriğide okudular:  Aşılama

Hastane Çantası Nasıl Hazırlanır ?

Öncelikle ihtiyaçlarınızın listesini hazırlayın. Çanta hazırlama işi aceleye gelmeden, zamana yayılarak tadını çıkara çıkara yapacağınız bir alışveriş olsun.

İşinizi kolaylaştırmak adına, annelerin ve bebeklerinin temel ihtiyaçlarını içeren bir liste hazırladık. Sizlerin de farklı ihtiyaçlarınız olabilir onları  gönlünüzce valizinize koyabilirsiniz. Unutmayın hiçbir zaman eksizsiz mükemmel bir liste olmayacaktır hep unutulan bir şeyler olur.

Hastanede kalacağınız süre ihtiyaç listenizi etkileyen en önemli unsurdur. Normal doğum ya da sezaryen olmak bu listeyi etkileyebilen diğer bir faktördür.

Öncelikle anne adaylarının ihtiyaçları için yapılan çantanın bebeklerin çantasından ayrı olması ihtiyaç halinde eşyaların daha kolay bulunmasını sağlar.

Anne Hastane Çantası (Lohusa Çantası)

Annenin hastane çantasında ihtiyaç listesinde, doğum sonrasında annenin giymesi için bir pijama takımı, gecelik, sabahlık, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, çorap, emzirmeye uygun sütyen ve kıyafetler tercih edilmelidir.

Göğüs pedi, göğüs pompası, lütfen lohusa tacınızı unutmayın. Resim çekilirken takacağız.

Kişisel bakımları için, tarak, toka, diş fırçası, diş macunu, şampuan, ıslak mendil, kağıt havlu, mendil, nemlendirici krem belki dudak kremi, makyaj malzemeleri tercih edilebilir.

Kolonya ve dezenfektan listeye eklenebilir.

Seçilen ürünler pamuklu ve yıkanıp ütülenip çantaya öyle konulmalıdır.

Bebek Hastane Çantası

Bebeğinizin hastane çantasındaki ihtiyaç listesinde olması gerekenleri listelerken hastanede kalış süreciniz bunu etkileyecektir. Tulum, çıtçıtlı body, eldiven, zıbın, şapka, mevsime göre uygun battaniyesi, alt değiştirme örtüsü, bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi, bebek şampuanı, kirli kıyafetler için poşet valize koyabilirsiniz.

Bu ürünleri muhakkak pamuklu ürünlerden seçiniz ve valizinize koymadan önce yıkayıp ütüleyiniz.

Özellikle biberon, mama, emzik gibi ürünler benim size tavsiye listemde bulunmuyor. Anne sütü ve emzirme doğal doğum merkezinin önceliğidir.

Bu içeriğide okudular:  Babanın Doğumda Rolü

Hastane çıkışında bebeği hastanede taşımak için portbebe ve arabada güvenli seyahati için oto koltuğu gerekmektedir.

 Refakatçi İçin Çanta Hazırlama

Doğumda anneyi rahatlatacak ona destek olacak kişinin refakatçi olması tercih sebebimizdir. Önceliğimiz tabiki babadır.

Refakatçinin ihtiyaç listesinde ; rahat kıyafetler, fotoğraf makinesi, telefon, şarj aleti, nüfus cüzdanı, para, traj kremi, traj köpüğü, şampuan, nemlendirici, belki kitap dergi …

Önceliğimiz refakatçinin anne ve bebeğe destek ve onların konforu için orada olduğunu unutmaması gerekir.

Doğum Çantası Hazırlarken Unutulmaması Gerekenler

Bütün kıyafetlerin etiketi kesilmeli, yıkanıp ütülenmelidir. Bebeğin kıyafetleri yüzde yüz pamuklu olmalıdır. Kesinlikle bebeği terletmemeli, küçük gelmemelidir.  Islak mendil v.b parabensiz ürünlerden tercih edilmelidir.

Eğer suda doğum yapacaksanız sizin ve eşiniz için havuza uygun kıyafetler ve suya dayanıklı terlik koymanızı öneririz.

Lens kullanıyorsanız. Doğuma giderken  lütfen gözlüğünüzü takın. Doğum eylemi belki acil bir sezaryene dönüşebilir.

Doğal bir doğumda ilaç dışı rahatlama tekniklerini kullanırken, seçtiğiniz rahatlatıcı bir müzik, belki kendi platest topunuz, duş için banyo havlusu, masaj için aromaterapi yağlarınızı koymayı unutmamanızı tavsiye ederiz.

Listeler hazırlanırken ve kıyafetler seçilirken mevsimine göre seçilmelidir.

Eğer bu bebek ikinci bebeğinizse kardeşinden abiye ya da ablaya verilecek hediyelerinizi unutmayın. Benden söylemesi …

Valiziniz acil durumlarda kolay bir alanda olmalıdır ki panik yapmadan alıp hastaneye rahatlıkla ulaşabilmelisiniz.

Bir nefeste doğurmanız dileğiyle…

Sezaryense de anne bebek dostu bir sezaryen dileğiyle

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Doktora Sor
Hemen Doktora Sor!
Merhaba,
Hemen doktorumuza soru sorabilirsiniz
Call Now Button0312 285 30 00